Helemaal toepasselijk

maandag 11 juni 2007 23:19

Canvas, net na een ongemeen boeiende maar o zo schrijnende documentaire over de slag aan de Somme, een diepe stem:

Zin om nog wat verder te ontspannen? Neem dan een Leffe Blond!

Het kan ook een ander bier geweest zijn.

Verkiezingen

maandag 11 juni 2007 22:59

Hey, bijna vergeten:

Vaderdag Vaderdag

Kwestie van een goede verkiezingsdag. :)

Del.icio.us op 11 juni 2007

maandag 11 juni 2007 20:17

Zerstrt

maandag 11 juni 2007 17:51

Problemen zowel in Noord als in Zuid! Het hele treinverkeer ligt in duigen!

Nog een geluk dat de trein van en naar Dampoort daar meestal niet zo enorm veel last van heeft: ze hebben hem in Centraal alleen verkast van spoor 2 naar spoor vier, en hij is maar met een kleine acht minuten vertraging vertrokken.

Vertraagd

Ik had van de antratie deze morgen Sandra’s sleutels trouwens meegenomen naar het station, zodat ik moest terugkeren en een trein later moeten nemen hebben. Blijkt dat als ik een trein later neem met een overstap meer, dat ik op hetzelfde uur in Brussel ben als wanneer ik de rechtsreeekse van de Dampoort neem. Wel minder kunnen slapen, ik denk dat ik de direkt blijf nemen.

O, en verder gewoon helemaal vergeten dat het vandaag consultants’ meeting was op het werk. ‘t Zijn lappen.

Goede voornemens voor deze week: een nieuwe broek en een nieuwe mantel kopen. En mijn haar laten knippen. En vanavond eens kijken of ik mijn weblog een nieuwe template kan aanmeten.

Ah, en internet op de trein hebben is wijs. :)

Vogels

maandag 11 juni 2007 13:20

Fuut. Kauw. Snip. Klapeks. Fluiter. Grauwe vliegenvanger. Tureluur. Tapuit. Oehoe. En maar liefst drie soorten plevier: kleine, goud- en bontpek-.

Serieus, gasten: ik denk dat de productverantwoordelijke postzegels de mensen aan het uitlachen is. :)

Aftermath

maandag 11 juni 2007 11:55

Ach, de eerste teleurstelling voorbij: zo dramatisch is het allemaal niet, met opgeheven hoofd en in waardigheid afscheid nemen is beter dan natrappen en kwaad zijn op de wereld.

‘t Zal mij serieus benieuwen wat de regering zal zijn, ik kijk echt serieus uit naar de volgende dagen en weken.

Rsultats

Bart De Wever, die ik altijd een sympathieke kerel gevonden heb ongeacht zijn gedachtengoed, geeft al sinds jaar en dag aan—en gisteren ook nog—dat hij toch wel op zijn strepen zou staan qua staatshervorming, en als ik met niet vergis was het n van de argumenten van Leterme om uit te leggen waarom hij absoluut premier wou worden.

Dus, euh, wat was het ook alweer? Brussel-Halle-Vilvoorde onverwijld splitsen (moest dat niet tegen volgende zondag?), en tegelijkertijd de faciliteiten nu ook echt laten uitdoven, en onder geen enkel beding ook maar n vierkante meter Vlaamse Grond afgeven en zo?

Staan daar tegenover: PS en MR, geen van beiden zwaar afgestraft voor “de blunders van paars” (zucht), die allebei gezegd hebben dat ze geen vragende partij zijn voor een staatshervorming (lees: ge zult zwaar mogen betalen voor wat ge ook denkt nodig te hebben). De PS zei vanmorgen al bij monde van Laurette Onkelinx dat ze eigenlijk geen grote graten zag in een tijdje oppositie, en ik kan me inbeelden dat ze daar bezuiden de taalgrens een set zeer lange messen zeer scherp aan het wetten zijn, en dat ze met de grove borstel de caroloregiaanse augiasstal gaan aanpakken.

May you live in interesting times indeed.

Och, en voor de rest: het programma van de CD&V is al met al redelijk weinig ambitieus, ‘t is geen VLD-anno-jaren Thatcher of zo, dus ‘t is niet alsof ze het land in de verderfenis gaan storten. Zeg wat je wilt over de CD&V, het zijn niet echt avonturiers. En er zijn de afgelopen jaren maatregelen genomen en trends ingezet waar we eigenlijk wel trots op mogen zijn, en die niet op n twee drie afgeschaft of teruggeschroefd kunnen worden, ‘t is altijd dat. Het schip van staat is, denk en hoop ik toch, in relatief veilige handen.

Constructieve oppositie voor de sp.a federaal dan maar? En ondertussen, dare I say, verder gewoon “goed bestuur” doen Vlaams en in Gent?

En dan afspraak binnen enkele jaren. Vier jaar of twee, dat zien we dn wel weer, nee?

I dunno

zondag 10 juni 2007 23:58

‘k Weet niet.

Layout

Soms denk ik ja, dan weer denk ik meh.

Lose my own head next

zondag 10 juni 2007 23:35

Ik heb twee PSP’s. En zelf gekocht, n gekregen wegens wedstrijd van bwards gewonnen.

Ik “gebruik” geen van beide, tegenwoordig, maar ik wou er morgen wel eentje meenemen naar Brussel. Mij doodgezocht vandaag: geen van de twee teruggevonden. Een hele stapel spelletjes, dat wel, maar geen spoor van die PSP’s.

Crap maat. Sometimes it sucks to be me.

Beschaamd

zondag 10 juni 2007 20:55

Ik ben dezelfde mening toegedaan als An: schaamtelijk.

De CD&V heeft niet eens z enorm erg gewonnen, en nu gaan ze doen alsof het allemaal dankzij de inhoud van hun gedachtengoed zou zijn, en dankzij hun opbouwende campage, en watnog…

In welk alternatief universum leven die mensen? De CD&V heeft, de hele campagne lang, quasi niets anders gedaan dan afbreken en paars de schuld geven van al wat mis liep in de hele wereld. Ze zijn zelf met weinig of geen ideen naar voren gekomen, nog minder met praktische ideen, en ng minder met eigen of nieuwe ideen.

En amalgamen maken, en dingen door elkaar draaien, en de bestuursniveaus door elkaar smijten, en de geschiedenis vervalsen, en demoniseren, en zo verder en zo voorts.

Johan Vandelanotte heeft een, vind ik, bijzonder mooie en eerlijke nederlaagspeech gegeven. Hij zei daarin onder meer dat het flauw zou zijn om te zeggen dat de kiezer sp.a verkeerd begrepen heeft: het is zo dat de sp.a de kiezer verkeerd begrepen heeft, en dat er moet gekeken worden wat er mis gelopen is.

Wat is er mis gelopen? Dat de Vlaamse kiezer een mossel is. Een domme, domme mossel. Die zich laat vangen aan plat populisme. Die te leeg is om zelf informatie in te winnen, die nniet verder kijkt dan de kop in het Laatste Nieuws, en die het geheugen van een mug heeft.

Wat er mis gelopen is, is dat de sp.a de kiezer overschat heeft.

links for 2007-06-10

zondag 10 juni 2007 20:17

Onverwacht

zondag 10 juni 2007 18:19

In Gent valt het nog (een beetje) mee, maar in de rest van Vlaanderen… urgh.

Gent 12 op 100

Er zullen wel genoeg analyses komen, zeker? En dan met een tripartite op stap? Trrr.

Voor de goeie

zondag 10 juni 2007 14:40

Gestemd vanmorgen. Op weg naar het stembureau Aline tegengekomen en succes gewenst. De raad van mijn madam opgevolgd en die van Els.

En achteraf langeweest bij het buurtfeest aan de andere kant van het water:

Buurtfeest

En heel de namiddag tot vanavond laat zal de televisie aan staan—niets zo fantastisch als verkiezingen. Van mij zouden er elk jaar mogen zijn. :)

Chat! Chat! Chat!

zondag 10 juni 2007 01:58

Anna’s allereerste woord naast “mama” (generische term voor volwassenen), was al meer dan een maand geleden chat. In de zin van “poes”, maar dan in ‘t Frans.

Volg mee hoe ze meevolgt op de computer, terwijl ze op mijn schoot zit. Eerst zijn er nog foto’s van olifanten te zien, en dan ga ik naar I CAN HAS CHEEZBURGER en scroll ik een beetje door het archief:

Cre

zaterdag 9 juni 2007 23:27

Bring on the Heavy Metal Umlaut!

Mtley Cre: ik ben er heel mijn leven helemaal niet voor geweest. Sorry, metal-gasten die niet op een podium geraken zonder een buslading Elnett, da’s geen spek voor mijn bek. Tjaha, dogmatisch zijn in muziek, het is ons allemaal wel gegeven.

Crue

Toen we jong en onschuldig waren, welteverstaan: nu heb ik geen dogma’s meer. (Behalve dan dat akelig gedoe van Roos Van Acker bij Las (maar dat zou ons te ver leiden (trust me))).

Ik was aan het kijken naar Seven Ages of Rock op BBC, over metal, en daar sprak Lars (geweetwel, de drummer van Metallica) Ullrich erover dat ze op zoek waren een sound zoals die op Dr. Feelgood van, just, de mannen van Cre.

Meteen naar de platenbak, mijn verzamelaar van M.C. op de pick-up gelegd, en jawel hoor: miljaar wat een muur geluid!


(En ook wel: more cowbell!)

Moet ik nu mijn vooroordelen opzij zetten? Hebben die kerels ng degelijke nummers gemaakt? Trrr… zo mijn wereldbeeld doen kantelen, ‘t is niet proper.

Lurken aan een zeventienjarige

zaterdag 9 juni 2007 22:39

Ha, Sandra is weer eens naar n van haar nachtelijke uitspattingen vol drank en dans en muziek, terwijl ik thuis met de vier kinderen zit.

051201bowmoreDan maak ik van de occasie gebruik om nog eens te slurpen van een zeventienjarige. Bowmore, meer bepaald. “Bold and splendid”, zegt men alhier. En bij McGee’s is het

Phenomenal and dignified. Creamy yet very firm. Viscous. Palate shows nuts, garden leaves, fresh charcoal, bitter orange peel, delicious damp ferns. Some frozen orange juice concentrate in the nose. The entire malt, not just the aroma, evokes associations with the smell of wet moss and ferns the morning after a long rain. The skill in the vatting and composition is amazing. Magnificent, delicious, and one of my favorites.

Ik ben er helemaal voor te vinden. Mmmm. Islay Single Malt, ik begin ze te verzamelen: naast deze Bowmore 17 heb ik ook nog een onnoemelijk fantastische Laphroaig 30 staan, en mijn eerste kennismaking met de soort, de Ardbeg 10–een barbecue in een glas—die is ondertussen bijna leeg.

Een mens zou denken dat ik mij als een kenner wil voordoen, maar neen hoor: ‘t is alleen een ambitie. Gelijk sommigen de ambitie hebben om te lopen (terwijl er nochtans dingen als abonnementen op het openbaar vervoer bestaan, om niet te spreken van fietsen, maar passons), zou ik graag meer kennen van whisky.

Ik drink het ondertussen al graag. Da’s stap n, denk ik: twee jaar geleden kreeg ik het ternauwernood binnen, nu drink ik regelmatig een glas.

Stap twee heb ik ook al een tijd achter de rug: zoals andere mensen geld uitgeven aan sigaretten of uitgaan, koop ik regelmatig eens een fles goeie whisky bij de Spar om de hoek.

Stap drie? Meer drinken? Een club of zo? Met diepe lederen zetels?

Del.icio.us op 9 juni 2007

zaterdag 9 juni 2007 20:17

Recent commentaar

Disclaimer

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.